هنر ایرانی

پیشینه‌ی هنر ایرانی

شاید تاکنون به این مسئله توجه کرده باشید که صدها سال زندگی مردم به یک شیوه و به یک روش اداره می‌شد و پیش می‌رود و یکی از این مسئله گلایه‌‌ای نداشته و فکر نمی‌‌کرد روزی برسد که مردم هر روز و هر لحظه سلیقه‌‌‌‌‌شان متفاوت شود و شاید بسیاری از مردم هر سال وسایل منزل خود را تغییر دهند.
به دلیل آن که دیگر منطبق با متد روز نیز به همین دلیل دیگر نمی‌توانیم بگوییم که مردمان امروزی باید مانند گذشته وسایل خود را تغییر دهد چرا که امروزه بسیاری از مردم حتی اگر وسایل کارهای خود را تغییر دهند دوستان از وسایل تزیینی منزل خود استفاده کنند و آن را هر چند سال یکبار تغییر دهند.
امروزه بسیاری از کسانی که دوست دارند در محیطی متفاوت زندگی کنند، به این نتیجه رسیده‌‌‌اند که می‌‌‌توانند با اندکی تغییر در سبک هنری محیط به آن چیزی که دوست دارند برسند. امروزه بسیاری از افراد هستند که تنها با تغییر دادن صنایع دستی، خانه‌هایشان را تغییر می‌‌‌دهند چرا که صنایع دستی مانند هنر ویترای، می‌‌‌تواند روح بخش منازل شما باشد.
برخی از افراد با گذراندن دوره‌های آموزشی ویترا در آموزشگاه ویترای در اصفهان و سایر شهرها این هنر را می‌آموزند و از آن وسایل تزئینی زیبایی خلق می‌کنند.
امروزه ما می‌‌‌توانیم بگوییم این هنرها که پیشینه‌‌ای تاریخی دارد می‌‌‌تواند شما را با پیشینه و فطرت وجودی خود آشنا کند. پیشینه‌ی هنر ایرانی می‌‌‌تواند روح شما را تلطیف دهد. چرا که ما به شکل فطری با پیشینه‌ی خود ارتباط برقرار می‌‌‌کنیم.

 پیشینه‌ی هنر ایرانی

اجداد ما در هزاران سال پیش توانسته‌‌‌اند این امکان را برای خود به وجود بیاورند که ابتدا با نقاشی‌‌های آیینی بر روی غارها، از آن‌‌‌ها بهره‌‌‌مند شوند.
آن‌‌‌ها بر این اعتقاد بودند که اگر نقوش حیواناتی را که می‌‌‌خواهند شکار کنند را بر روی دیواره‌ی غارها ترسیم کنند و او را با کشیدن نقاشی اش به دام بیندازد، می‌‌‌تواند این امکان را به آن‌‌‌ها که در دنیای واقعی نیز می‌‌‌توانند با همان روش شکار خود را به دام بیندازند.
همین مسئله باعث شد که آن‌‌‌ها در آینده همین تکنیک را بر روی معابد نیز به کار بگیرند و زیبایی‌‌های وصف ناپذیری را به وجود بیاورند که حتی امروزه نیز باعث شگفتی بسیاری از هنرمندان شود.
این اشکال شاید در ابتدا بسیار ساده بودند اما رفته رفته توانست به پختگی لازم و به پیشرفت لازم برسد. چنانکه در دوران تاریخی ایران ما شاهد شاهکارهای هنری از نقاشی گرفته تا هنرهای دستی دیگر، مانند مجسمه سازی هستیم که می‌‌‌توانیم نتیجه بگیریم، هنر و هنرمندی مسئله‌‌ای نبوده است که ما امروزه به آن توجه کنیم بلکه هزاران سال پیش از ما هنر برای آن‌‌‌ها بسیار مهم بوده است.
هنرهای دستی از هزاران سال پیش تاکنون مورد توجه بودند. هر چند که بیشتر کاخ پادشاهان و اشراف به این نقوش مزین بودند اما؛ مردم عام نیز به هنر بی توجه نبودند. این مسئله که ما هنر و هنرمندی را پیش از حضور اسلام در کشور خود کمتر مشاهده می‌‌‌کنیم این است که؛ هنر در آن زمان، تنها به دست پادشاهان بود و مردم عادی نمی‌‌توانستند از آن بهره‌‌ای داشته باشند.

 پیشینه‌ی هنر ایرانی

به همین دلیل ما از آن دوره آثاری را که نشان بدهد در میان مردم عام نیز هنر بوده است پیدا نمی‌‌کنیم. تا زمانی که دین اسلام به ایران کشیده شد. در آن زمان بود که هنر و هنرهای دستی نیز به بطن مردم راه یافت.
دیگر در همان زمان بود که ما توانستیم هنر و هنرمند را در میان عامه مردم نیز ببینیم. آن‌‌‌ها نیز این حق را پیدا کرده بودند که برای خود هنرهای دستی و بسیاری از هنرهای دیگر را نیز برای خود کنند.
صنایع دستی یک سرمایه‌ی ملی است. امروزه بسیاری از افرادی که این هنر را در وجود خود احساس می‌‌‌کنند توانسته‌‌‌اند هنرهای ارزشمندی را برای خود و دیگران به وجود بیاورند تا بتوانیم از آن‌‌‌ها استفاده کنیم.
همین پیشرفت هنر بود که ما را به این سمت کشاند تا بتوانیم هر چند وقت یکبار دکوراسیون منزلمان را تغییر دهیم و همچنین بتوانیم بسیاری از این آثار زیبا مانند ویترای را در منازل خود داشته باشیم.
متاسفانه ما امروزه دیگر نتوانستیم مانند گذشته از هنر و هنرمندان حمایت لازم را به عمل بیاوریم. این حمایت نکردن منجر شده است به این مسئله که هنرمندان از این هنر دست کشیده‌‌‌اند و بیشتر به سمت رشته‌‌های دیگر روی آورده‌اند.
امروزه بسیاری از هنرمندان دست از حرفه‌ی خود برداشته‌‌‌اند، به همین دلیل هم است که دیگر ما نمی‌‌توانیم بگوییم که در سده‌ی امروزی اهمیت به هنر و هنرمندی مانند گذشته است. یکی از مواردی که ما می‌‌‌توانیم به آن اشاره کنیم این است که هنرهای دستی امروزه به دلیل حمایت نکردن دولت‌‌‌ها و همچنین خود ما رو به افول رفته است.

 پیشینه‌ی هنر ایرانی

یکی از دلایلی که ما امروزه توانسته‌‌‌ایم این هنر را برای خود داشته باشیم و مورد حمایت قرار دهیم این است که هنرمندان این حرفه متدهای امروزی را بر روی آن‌‌‌ها پیاده کنند، استفاده از تکنیک ابر و باد در هنر ویترای مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. در غیر این صورت ما شاهد نابودی ویترای نیز بودیم.

شاید اگر بسیاری از هنرهای دیگر نیز مانند هنر ویترای و هنرمندان هنرهای دیگر مانند هنرمندان ویترای می‌‌‌توانستند هنرهای پیشین خود را با سلیقه‌ی مردم همسان می‌‌‌کردند، شاید امروزه همچنان ما از آن‌‌‌ها استفاده می‌‌‌کردیم و توانسته بودیم آن‌‌‌ها را به سبک جدیدی در منازل خود به کار ببریم.
تغییر دادن و به روز کردن این هنر، بدون آنکه ماهیت این هنر را تغییر دهیم می‌‌‌تواند اتفاق خوبی باشد و به صنعت آن نیز کمک شایانی داشته باشد. با توجه به تمامی این تفاسیر ما نیز باید از تمامی هنرهای ایرانی به خصوص هنرهایی که مربوط به گذشته‌ی ما هستند حمایت‌‌های لازم را داشته باشیم تا آن‌‌‌ها بتواند به حیات خود ادامه دهند.

چرا که این حیات می‌‌‌تواند نام گذشته‌ی ما را دوباره احیا کند و به گوش همه برساند. ما بدون وجود این گذشته نمی‌‌توانیم به آینده نیز امیدوار باشیم. چرا که ملتی که گذشته‌ی خود را از دست بدهد آینده‌‌ای هم نیز نخواهد داشت.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *